Inom coachningen är frågor det verktyg som är mest effektivt för att skapa en medvetenhet och insikt om nuläget och ger därför också en förutsättning till förändring. Men frågor ställer vi till oss själva dagligen, och oftast är dem frågorna baserade på erfarenhet och det upplevda nuläget. Till exempel kan dessa frågor vara: “Varför händer det här mig?”, “Varför är jag så feg?”, Varför tycker dem inte om mig?”, “Varför blir det alltid så här?”.

Vår hjärna är väldigt duktig på att hitta på svar, och oavsett vilka frågor vi ger hjärnan att arbeta med så får vi svar som baseras på frågorna. Det är bra att ställa frågor till sig själv som är baserade på nuläget, hur man upplever livet nu. Men att stanna där och ta dem svar man får som en sanning kommer att skapa mer av det du redan har. Du blir helt enkelt bara bekräftad om att det du upplever är som det är.

Att ställa bra frågor som skapar en möjlighet till förändring och utveckling är ett ännu bättre sätt för att öka din livskvalité. Till exempel frågor som:” Vad bör jag göra annorlunda för att få ett annat resultat?”, “Hur blir jag modigare?”, “Hur vill jag vara?”, “Vad vill jag göra?”.

Att ställa frågor som ger din kreativa hjärna mer spelrum är ett effektfullt och viktigt sätt för att du ska kunna förbättra din livskvalité!

Prenumerera på veckans inspiration, inspirerande och tänkvärda tankar från mig till dig

Varje vecka delar jag med mig av inspiration och tankeväckande ord. Veckans Inspiration kommer att läggas ut på min hemsida men om du vill kan du prenumerera och få det i din inkorg.